Mist

Blijf op de hoogte en volg Theo & Chris

25 Juli 2013 | Faroe eilanden, Suduroy

Mist die dagen blijft hangen. Wel dat lijkt alvast niet gelogen. We doen vandaag een rondrit op het eiland met een privé gids en buiten het plaatsje Fámjin (waar het stralend weer is) hebben we overal mist. Deze mist is nogal beperkend wanneer je op een plaats bent waar je een spectaculair uitzicht zou moeten hebben. We horen de branding wel maar zien niets. Ondanks dat is het best een goeie dag. De lokale gids weet veel te vertellen over de geschiedenis van het eiland en we bezoeken zelfs een oude zeilboot uit 1900, ooit gebruikt als vissersboot maar nu omgebouwd tot een “Adventure cruiser”. Maw als je genoeg betaald mag je meezeilen op voorwaarde dat je ook mee werkt aan boord tijdens de reis. Betalen om te mogen werken. Als m’n baas dat maar niet hoort.
Na ons avontuur in de mist zakken we voor het avondeten terug af naar de Pub. We geraken hier aan de praat met een Deens koppel dat jaren in Groenland gewoond heeft. Ze wisten te vertellen dat er in het zuiden van Groenland ongeveer 55 000 mensen wonen en dat er aan landbouw en veeteelt (schapen) gedaan wordt. Bovendien moet het er heel mooi en ongerept zijn. Ja dus. Een nieuwe lijn voor onze “bucket list” van “things to do”

• 25 Juli 2013 - 20:53

Gerard & Tilly:

Mooie verhalen, een mix van Bad Karma en mist is goed voor de spirit vermits het niet te lang duurt.
    Toch blijf ik lezen dat jullie een positieve belefenis.
    Blijven genieten doen wij van jullie berichten.

Gerard & Tilly